Regisztráció

A felületet a korábban regisztrált könyvtárak régi felhasználói nevükkel és jelszavukkal használhatják. Ha mégsem tudnak belépni, vagy esetleg elfelejtették felhasználói nevüket, jelszavukat, kérjük, jelezzék ezt munkatársunknál az odrsegitseg@odrportal.hu címen, ne regisztráljanak újra.

A Könyvtárnyilvántartóban egy könyvtár alapadataival abban az esetben is szerepelhet, ha még nem regisztráltatta magát kérő könyvtárként (ennek különböző okai lehetnek: a könyvtár tulajdonos könyvtárként volt eddig jelen az adatbázisban, vagy a régi felületen került iktatásra pl. hagyományosan feladott kérése), de ügyintéző regisztrálását ez esetben is csak maguk a könyvtárak kezdeményezhetik. A regisztráció menete a következő:

 1. Keressen rá, hogy a Könyvtárnyilvántartóban szerepel-e már könyvtára (legbiztosabb a hely szerinti keresés ebben az esetben, hiszen lehet, hogy a könyvtár korábbi nevén szerepel az adatbázisban).
 2. Ha a bal panelban megjelenő találati listában listán szerepel a könyvtár, a könyvtár nevére ott egyszer rákattintva a jobb panelban megjelenő adatlapon látható a könyvtárkód is, ezt kell megadni a regisztrációs lap kitöltésekor.
 3. Ha nem szerepel a listában és nincs még ún. OSZK-s könyvtárkódja, kérjük, jelezze ezt a könyvtár adataival együtt az odrsegitseg@odrportal.hu címen, hogy munkatársunk el tudja indítani a  kódkérést. A kódról bővebben az ODRwiki OSZK-kódról szóló szócikkében olvashat.
 4. Kód birtokában töltse ki a Regisztrációs lapot, nyomtassa ki, majd lepecsételve, cégszerűen aláírva postázza címünkre:


  Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár. BTEK

  Könyvtárközi Kölcsönzés

  4002 Debrecen, Pf.: 400

   

 5. A Regisztrációs lap beérkezése után kollégánk aktiválja az Önök hozzáférését, és erről elektronikus levélben értesíti Önöket.

Amennyiben könyvtára szolgáltatni is szeretne, kérjük a visszaigazolt bejelentkezés után vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal az odrsegitseg@odrportal.hu címen.