Hogyan indítok kérést?

Nem talált meg egy könyvet, tanulmányt vagy cikket könyvtárában? Esetleg szakdolgozatot ír vagy kutat és szakirodalomra van szüksége?

Az Országos Dokumentumellátási Rendszer (ODR) felületén keresztül regisztráció után lehetősége van arra, hogy könyvtárközi kérést küldjön arra a dokumentumra, melyre szüksége van,  ahhoz a könyvtárhoz (ügyintéző könyvtár), melynek beiratkozott olvasója (amennyiben könyvtára ezt a szolgáltatást igénybe veszi).

Könyvtára az ország, sőt a világ bármely könyvtárából meg tudja szerezni a dokumentumot könyvtárközi kölcsönzéssel. Kérjük, érdeklődjön könyvtárában, hogy fogadnak-e a felületen ilyen megrendeléseket. (Ha nem, a könyvtár saját honlapján, személyesen vagy más megoldással fogadja a kéréseket.)

Az ODR olvasók számára nyújtott szolgáltatásaival kapcsolatos leírások az Olvasóknak menüpont súgójában érhetőek el. Ezen belül a kérésindításról részletes tájékoztatást itt talál.

Amennyiben könyvtára (ügyintéző), melynek Ön beiratkozott olvasója, fogad kéréseket az Országos Dokumentumellátási Rendszer (ODR) felületén, jelenleg két módon indíthat hozzá megrendelést.

  • Bejelentkezés után a MOKKA-ODR katalógusban megtalált dokumentum megrendelése/könyvtárközi kérés indítása a találati listából a keresésének megfelelő sorban a Megnéz felirat alatt található ikonra kattintva látható az adott dokumentum pontos leírása és az oldal tetején ODR kérés gombbal kezdeményezhető.
     

  • Ha pedig nem találta meg a dokumentumot a katalógusban, Üres űrlapos kérést indíthat a Kéréseim menüpont Kezdőlapjáról